SKEDA TEKNIKE E BOLIERIT ME FIBRA KARBONI 75lit.

                      KARAKTERISTIKAT TEKNIKE

Simetria e vecante e serbatorit ben te mundur arritjen e nje siperfaqeje(me te madhe se nje 1m²) i mbeshtjellur me nje element special  ngrohes i cili furnizohet me energji elektrike. Ky element  arrin temperaturen 120 ºC  dhe con ne temperaturen 85º pjeset anesore te serbatorit, duke shkembyer kshu nxhetesin e fituar me ujin  dhe ne te njejeten kohe anullon  formimin e kalkarit.

 

KARAKTERISTIKAT FUNKSIONALE

Uji i ftohte i cili futet nga poshte ne serbatorin e bolierit  eshte i drjetuar te kaloj nga pjeset anesore te tij te cilat  kane qene te nxhehura qe  me perpara  dhe ne kete menyre kemi nje shkembim temperature me te shpejt dhe efikase  midis pjeseve anesore(te nxehura) dhe ujit te ftohte .

Konsumimi i energjise elektrike eshte shume i ulet dhe i optimizuar fale ngrohesit  te perbere nga fibrat e karbonit ( element i cili redukton me 40 % nevojshmerin e energjise ne krahasim me temperaturen e arritur) dhe particionimit te fuqise se perdorur (400-1.200Watt dhe 1.400watt me funksion “plus”) e cila eshte e ndryshueshme ne njesin elektronike.

Njesia elektronike eshte e perbere nga nje display (ekran) i lidhur me dy sonda  qe kane per funksion gjetjen dhe kontrollin e temperatures se ujit, ne pjesen e poshtme dhe te siperme te serbatorit. Ka funkionin e vecante te:

–          programoje dy faza oraresh ditore funksionimi

–          menaxhoje temperaturen e akumulimit, ne menyre qe te kemi nje kalibrim te konsumit elektrik ne baze te nevojave  per uje te ngrohte nga ana e konsumatorit

–          menaxhimin e fuqise elektrike

 

DOWNLOAD


Carbon Boiler

AVANTAZHET E BOLIERIT ME FIBRA KARBONI:

Karakteristikat e pershkruajtura me siper bejne te mundur qe BOLIERI elektrik  Thermal Techonology  te kete keto avantazhe:

–          Prestacione  te prodhimit te ujit te ngrohte  qe qendrojne shume here me larte krahasuar me sistemet e tjera me                     rezistence elektike te zhytyr ne uje.

–          kursim teper te larte te energjise dhe respektim te ambjentit pasi sperben ndotje per te

–          teper ekonomik fale rregullimit te fuqise se nevojshme elektrike  sipas nevojave  te konsumatorit

PRESTACIONET

DT = 25º C 1 ore e 30 minuta Konsumi  1,56 kWh
DT = 45º C 2 ore e 50 minuta Konsumi 3,00 kWh
Temperatura max e ushtruar 90ºC
Dispersioni termik ne 65ºC gjate 24 oreve 1,40kWh
Sasia e ujit te marre ne temp 40ºc(uji i ftohte ne hyrje ne temp 15ºC) 140lt
Ciklet e marjes se ujit ne 40ºC per 5 min Nr 7 cikle 245lt UJE
Ciklet e marjes se ujit ne 40ºC per 7 min Nr 4 cikle 200 lt UJE

 

SHEMBUJ APLIKIMI

Ne baze te numrit te personave qe ndodhen parashikohet ky konsumim ditor duke llogaritur furnizimin me uje ne intervale kohore  dhe rivendosjen e temperatures se ujit ne menyre te tille qe

1Kw = 10lek

4 PERSONA temperatura 65ºC 245 lt Konsumi 6,25kWh x10,00 =62.50 lek
3 PERSONA temperatura 60ºC 190 lt Konsumi 5,15kWh x 10,00  =51.50 lek
 2 PERSONA temperatura 55ºC 135 lt Konsumi 4,10kWh x 10,00  =41,00lek
1 PERSON Temperature 45ºC 90   lt Konsumi 2,45 kWh x10,00 = 24.50lek

 

Ngrohesi elektrik  “Thermal Technology” eshte projektuar dhe realizuar  per te siguruar nje kohezgjatje dhe per te dhene prestacione te larta me konsumim te ulet energjitik.

– Serbatori eshte I perbere prej nje materiali  Celiku Inoks i salduar sipas teknologjise “TIG” dhe “MICROPLASMA”

– Kaldaja e perbere prej Celiku Inox  AISI 316L i salduar sipas teknologjise “TIG” dhe “MICROPLASMA”

–  Presioni maksimal i punes 6 bar

– Display (ekran) qe tregon temperaturen e ujit , fuqine, ON/OFF, orarin etj.

– Valvul termostatike per ndryshimin manual te temperatures se ujit ne dalje

– Valvul sigurie( e detyruar te instalohet)

– Fuqia 1400W – 1200W – 400W

– Pesha neto 29 kg

Garanzia 5 vjet ( me perjashtim rastet me difekte elekrike ne pajisjet elktronike)

 

MENYRA  E INSTALIMIT

–          keshillohet  instalimi i nje dispoziti me qellim qe te kompensoj shtimin e ujit te ngrohte

–          instalimin e nje grupi qe sherben per rregullimin e presionit ne hyrje

–          keshillohet instalimi i nje sistemi per trajtimin e ujit

skica-boiler

 

KODI PERSHKRIMI
NTA_50LT BOLIER 50 lt
NTA_75LT BOLIER 75 lt
NTA_100LT BOLIER 100lt
NTA_VTERM  Valvul termostatike manuale

 

 

 

boilese

Rruga: Bulevardi "Bajram Curri", pallatet e Aviacionit (perballe ish ekspozites) - Tirane | Cel 00355689026474 | email: althermaltt@yahoo.com

Copyright (c) Sistem Ngrohje